Echografie bij Medisch Kwartier in Amsterdam

Dokter Esselink gecerticifeert echografist bij Medisch Kwartier de Oude Houthaven in Amsterdam

Dokter Esselink is een gecertificeerd echografist bij Medisch Kwartier, geregistreerd in het CHBB-register echografie. Op verzoek van uw dokter maakt zij abdominale en gynaecologische echo’s.

Het onderzoek

Echografisch onderzoek vindt plaats met een ‘microfoon’ die geluidsgolven uitzendt en weer opvangt. De geluidsgolven worden omgezet in beelden.

Het onderzoek wordt verricht op het ontblote deel van het lichaam waarop gel wordt aangebracht. De gel wordt na afloop weer verwijderd. Het onderzoek duurt ongeveer 20 minuten en is niet pijnlijk en ongevaarlijk.

Een inwendige, vaginale echo wordt verricht indien de baarmoeder en/of eierstokken beoordeeld moeten worden. Dit gebeurt met een “sonde’ die de schede wordt binnen gebracht.

Voorbereiding

  • Echografie bovenbuik: 6 uur van tevoren dient u niet meer te eten, te drinken of te roken. In beperkte mate water drinken mag, zeker als u medicijnen gebruikt.
  • Echografie onderbuik/urinewegen: 1 uur voorafgaand aan het onderzoek dient u uw blaas te legen. Vervolgens drinkt u 1 liter water (koffie/thee) en mag u niet meer naar het toilet. Het is belangrijk dat uw blaas vol is voordat er begonnen wordt met het onderzoek.
  • Echografie kleine delen, MSU, DVT en vaginale echo: Voor deze onderzoeken is geen voorbereiding nodig.

Welk onderzoek

  •  Echografie bovenbuik lever, galblaas, nieren, milt en lichaamsslagader (aorta)
  •  Echografie onderbuik nieren, blaas, soms baarmoeder
  • Vaginale echografie baarmoeder, eierstokken, controle spiraal
  •  …………………………… kleine delen: scrotum, buikwand, zwellingen, schildklier
  •  …………………………… MSU: gewrichten, spieren en pezen; DVT

Verhinderd? 

Als u door omstandigheden verhinderd bent, of als u nog vragen heeft neemt u dan contact op. Als u zich niet afmeld brengen wij het wegblijftarief van €20,- in rekening.

Contact

Neem contact met ons op. Wij staan u graag te woord.