Huisarts Nienke Esselink draagt per 1 januari de praktijk over aan collega huisarts Marieke Fokkens.

 

Nienke Esselink, huisarts Medisch Kwartier:

Met enige pijn in het hart ga ik afscheid van jullie, ‘mijn patiënten’, nemen.

Na een paar jaar een lange afstandsrelatie te hebben onderhouden met mijn man, heb ik afgelopen jaar besloten om mijn praktijk en leven in Amsterdam te verruilen voor het samenleven met mijn geliefde in Duitsland.

Hoewel ik hier zeer naar uitzie, zal ik de praktijk, met mijn medewerkers en vele patiënten, zeker gaan missen.

Met al enige jaren werken in het ziekenhuis op zak, en daarna de huisartsenopleiding, ben ik in 2004 begonnen als huisarts in de Oude Houthaven in Amsterdam.

Voor mij is het mooie van mijn vak dat het mij op veel momenten dichter bij jullie heeft gebracht. Zo heb ik velen van jullie beter leren kennen en hebben we bijzondere momenten gedeeld.

Mede door het vertrouwen dat ik van jullie kreeg heb ik veel kunnen leren en de voldoening mogen ervaren als arts en als mens te groeien.

Hiervoor wil ik jullie hartelijk danken! Ik zal met plezier op deze periode terug kijken.

Heel gelukkig ben ik met de mogelijkheid de praktijk over te dragen aan Marieke Fokkens. Hiermee laat ik jullie in vertrouwde handen achter. Zij is sinds tien jaar werkzaam als huisarts in Medisch Kwartier en de meesten van jullie kennen haar als een van de vaste gezichten van de praktijk. Wij hebben jaren van goede samenwerking achter de rug en zij heeft door haar aanwezigheid de praktijk helpen vormgeven.

Hiermee zal er in de huisartsenpraktijk voor jullie dan ook niet veel veranderen.

Ik ben nog tot eind februari in de praktijk om mijn werkzaamheden af te ronden. Zo heb ik gelukkig de tijd om in ieder geval van een deel van jullie persoonlijk afscheid te nemen.

Marieke Fokkens, huisarts Medisch Kwartier:

Beste mensen,

Een jaar geleden vroeg Nienke Esselink mij of ik haar praktijkhouderschap wilde overnemen in 2022 ivm haar vertrek naar haar echtgenoot in Keulen. Voor haar een hele stap en nu voor mij ook!

Ik ben sinds 2011 werkzaam in de praktijk. Het was voor mij dan ook bijna ‘logisch’ om deze stevige uitdaging aan te gaan en samen met Nienke de overdracht in gang te zetten.

Nu een jaar later is het dan bijna zover…per 1 januari zal ik het praktijkhouderschap overnemen. Dokter Esselink blijft bij ons werken tot haar definitieve vertrek op 1 maart. Naast het vertrek van dokter Esselink hoop ik dat er verder weinig voor u zal veranderen in de praktijk en dat wij met het hele team de zorg -ook in deze drukke Covid-tijd- kunnen voortzetten zoals u dat gewend bent.

Ik kijk er erg naar uit de komende jaren mij in te zetten voor u en onze mooie praktijk!

Ik wens u alvast een mooie kersttijd maar bovenal een gezond 2022 toe!

Marieke Fokkens

Afscheid nemen

Gezien de maatregelen rond de pandemie is het niet realistisch een receptie te organiseren op de praktijk rond het moment van het echte vertrek van Nienke Esselink in februari. U bent wel van harte uitgenodigd een afscheidskaart/bericht achter te laten in de bus die we in de wachtkamer zullen zetten.

Mocht u de behoefte hebben mij nog te zien voor vertrek zal ik in februari nog een aantal spreekuren openstellen waar mensen op 5 minuten afspraken nog gedag kunnen komen zeggen. Hier kunt u eind januari contact over opnemen.

 

Marieke Fokkens en Nienke Esselink huisartsen Nieuwe Houthaven